Wat is hengelen?

Wat is hengelen?

kerntrekken

Hengelen


¬†Hengelen is een inbraakmethode, waarbij wordt geprobeerd een deur te openen met behulp van een ijzerdraadje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verbogen kledinghanger. Een inbreker steekt het stuk ijzerdraad door de brievenbus en probeert zo de deurklink naar beneden te duwen om de deur te openen. Als de deur niet op slot zit, dan kan de inbreker binnen een paar seconden bij u binnen staan. ¬†In tegenstelling tot de inbraakmethode kerntrekken, zijn er bij ‘hengelen’ geen braaksporen!

Snelle methode
Hengelen is een snelle methode, waarbij de dief binnen enkele seconden weer binnen en buiten kan staan. De inbreker grijpt meestal wat voor het pakken ligt. Dus heeft u een kapstop bij de deur hangen, dan gaat hij waarschijnlijk op zoek naar een portemonnee of een mobiele telefoon in een van uw jassen. Het is dus verstandig geen waardevolle spullen te bewaren vlakbij de (voor)deur.

Wat kan met hier tegen doen?
Er zijn verschillende methoden waarmee u hengelen kunt voorkomen. Zorg er ten eerste voor dat uw deur op slot zit, ook overdag en laat de sleutel niet in het slot zitten. U kunt er ook voor kiezen om een kap aan de binnenkant van de brievenbus te plaatsen. Dit voorkomt dat een inbreker met zijn ijzerdraad bij de deurklink komt.

kerntrekken

Brievenbusbeveiliger

Koop een anti kerntrek cilinder! Beveilig tegen kerntrekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>