Wat is een cilinderslot?

Wat is een cilinderslot?
kerntrekken

Bestand  tegen kerntrekken?
Een cilinderslot is een slot dat je vaak tegenkomt in deuren. Ze bestaan, zoals de naam al zegt, uit een cilinder en een behuizing. Een cilinderslot werkt alleen met de juiste sleutel. Als een verkeerde sleutel wordt gebruikt, blokkeren de stiftjes, plaatjes of kogeltjes het cilinder en gaat het slot niet open.

Hoe monteer ik een cilinderslot?
Het monteren of vervangen van een cilinderslot gaat als volgt:
1. Verwijder het oude deurslot door de schroeven voorzichtig uit te draaien.
2. Test of het nieuwe slot in het gat van het oude slot past. Mocht het nodig zijn, dan kun je het gat wat groter maken.
3. Monteer het nieuwe cilinderslot. Kijk hierbij goed of het alles op de juiste plek en of hij goed vast zit.
4. Monteer het veiligheidsbeslag en test of alles werkt en op de goede plek zit.

Hoe zijn de verschillende cilindersloten gekwalificeerd?
Er bestaan verschillende soorten cilindersloten: radiaalslot, stiftcilinderslot en plaatjescilinderslot. Deze eerste werkt op basis van zes tot acht horizontale stiften, die blokkeren als een onjuiste sleutel wordt gebruikt. Het stiftcilinderslot werkt ook op basis van stiften en is het meest gebruikte soort cilinderslot. Het plaatjescilinderslot werkt op basis van plaatjes, die alleen opengaan als de juiste sleutel wordt gebruikt. Het is belangrijk dat de cilindersloten zijn voorzien van het SKG-keurmerk, zodat u zeker bent van kwalitatief goede sloten. Het SKG-keurmerk is een systeem dat sloten indeelt op basis van inbraakwerendheid. Sloten kunnen 1,2 of 3 sterren hebben, afhankelijk van hun kwaliteit.

Indien u zich wilt bewapenen tegen de kerntrekken, kunt u kiezen voor kerntrekbeslag of een anti kerntrek cilinder.
kerntrekken

Cilinderslot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>