Misdaad in kaart

Misdaad in Kaart – bekijk inbraken bij u in de buurt

kerntrekken

Misdaad in Kaart

Met Misdaad in Kaart kunt u zien waar er de afgelopen drie maanden woninginbraken zijn geweest in uw omgeving d.m.v, bijvoorbeeld kerntrekken of de klopsleutel methode. Door het invullen van uw postcode kunt u in een oogopslag het aantal inbraken en poging tot inbraken zien en wanneer deze zijn geweest. Alleen inbraken waarvan aangifte is gedaan, worden geregistreerd. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt, dus u krijgt altijd de meest actuele stand te zien. Overigens krijgt u niet het exacte adres te zien, maar enkel het postcodegebied. Dit om de privacy van slachtoffers te waarborgen.

Waarom dit initiatief?
Misdaad in Kaart is een initiatief van de politie om mensen meer bewust te maken van veiligheid en woninginbraken. Er is veel dat u zelf kunt doen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen, zoals het aanbrengen van een anti kerntrek cilinder en buitenverlichting. Jaarlijks worden er zo’n 91.000 woninginbraken gepleegd in Nederland. Doel is om dit in 2017 met 30% terug te brengen.

Niet nieuw
Het in kaart brengen van inbraken is niet nieuw. In de Verenigde Staten wordt al jaren bijgehouden waar inbraken, moorden en zedendelicten plaatsvinden. Het doel is om mensen te betrekken bij het oplossen ervan. Bovendien waarschuwt zo’n kaart mensen ook om extra voorzichtig te zijn in bepaalde buurten.

Toekomstige misdaadkaarten
Als Misdaad in Kaart een succes wordt, volgen er waarschijnlijk meer kaarten, bijvoorbeeld van fietsendiefstal of auto-inbraken. Wilt u zelf eens kijken hoe het in u buurt gesteld is? Kijk dan HIER.

kerntrekken

Kerntrekken, waar gebeurt het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>