Gaatjesboor methode

Wat is de gaatjesboormethode?

kerntrekken

Gaatjesboor methode


Een inbraakmethode die naast kerntrekken veelvuldig voorkomt, is de gaatjesboormethode. Dit houdft in dat de inbreker een gaatje boort onder het slot van een deur of raam. Als hierbij de sleutel nog in het slot aanwezig is, dan wordt geprobeerd om met behulp van een ijzerdraadje het slot of deurhendel open te draaien. Vaak wordt er eerst gekeken of er aan de binnenkant van een deur of raam of er een hefboompje is, dat omgedraaid kan worden.

Welk gereedschap wordt hiervoor gebruikt?
Bij de gaatjesboormethode wordt gebruik gemaakt van een boor. Vaak wordt gekozen voor een handboortje, dat weinig geluid maakt. Hiermee kan de inbreker zo onopvallend mogelijk werken. De gaatjesboormethode wordt vaak toegepast door professionele inbrekers. Terwijl u slaapt of even weg bent, slaan ze toe. Zorg ervoor dat u geen waardevolle spullen direct in het zicht legt. Zo brengt u gelegenheidsdieven ook niet in de verleiding.

Wat te doen om dit te voorkomen?
Er zijn verschillende manieren om deze methode van inbraak te voorkomen. U doet er verstandig aan om de sleutels niet in het slot te laten zitten. Daarnaast kunt u bij ramen zorgen dat deze, naast de hendel, ook afgesloten worden met een slot. Bewaar hierbij de sleutels ook op een andere plek. Koop te allen tijde een anti kerntrek cilinder en laat de sleutel niet in het slot steken.  De anti kerntrek cilinder color beveiligt niet enkel tegen kerntrekken maar ook tegen de klopsleutel methode en lockpicken.

Kertnrekken

Gaatjes Boor Methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>