De babbeltruc

Wat is de babbeltruc?

kerntrekken

De Babbeltruc

Misschien heeft u er al eens van gehoord: de babbeltruc. Babbeltrucs worden gebruikt om mensen geld of waardevolle spullen afhandig te maken. Oplichters, die deze truc gebruiken, bellen vaak bij u thuis aan met het verhaal dat ze van de bank of thuiszorgorganisatie zijn. Ze ogen vaak betrouwbaar en hebben een geloofwaardig verhaal. Als u ze binnenlaat zijn ze enkel uit op uw waardevolle spullen, zoals uw pinpas, juwelen of geld. Vaak worden babbeltrucs uitgevoerd door meerdere mensen, waarbij één persoon u afleidt, terwijl de andere ondertussen op zoek gaat naar geld. Overigens vinden babbeltrucs niet alleen in huis plaats, maar gebeuren ook bij bijvoorbeeld pinautomaten.

Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van de babbeltruc?
Wees voorzichtig met het openen van de deur en doe niet voor iedereen open. Verwacht u geen bezoek, wees dan extra op uw hoede. Onthoud goed dat bankmedewerkers of thuiszorgmedewerkers nooit om uw bankgegevens zullen vragen. Geef daarom nooit uw gegevens en bewaar voor de zekerheid uw pinpas en –code apart.

Als u er een onbekende voor de deur staat, vraag dan wie hij is en wat hij komt doen. Is het een collectant? Dan kunt u, terwijl u geld pakt, het beste even de deur dicht doen. Zo weet u zeker dat de persoon niet binnen kan komen. Vraag bij twijfel ook altijd om legitimatie.

Toch slachtoffer geworden?
Als u toch slachtoffer bent geworden van een babbeltruc, doe dan aangifte bij de politie en laat daarnaast uw bankpassen blokkeren.

Kerntrekken is een populaire inbraakmethode. beveilig uw huis met een anti kerntrek cilinder. Deze cilinder is bestand teken kerntrekken, klopsleutels, cilinder trekken, cilinder breken, lockpicken en de klopsleutel/ slagsleutel methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>